Vi er alle stødt på dem på et tidspunkt, de tv- eller radioreklamer som bare hænger fast. De reklamer som bare er lidt bedre end alle de andre, med enten et godt budskab eller en god klang, som vi mange år efter stadig kan huske. Et eksempel fra min egen verden er f.eks. 70 – 12 – 14 – 16, som jeg pga. gamle tv- og radioreklamer simpelthen ikke kan glemme (dvs., jeg kan ikke lade vær med at synge dem i hovedet, når jeg tænker på nummeret). Det er til Alka, som kørt en række reklamer da jeg var barn, hvor de sang dette nummer.

4456523-quiz-kan-du-huske-de-nuvrende-reklamefilm--

Der er en række dødssynder når man laver radioreklamer, og så snart man overholder disse, så får man de reklamer som vi husker. I har dem formentlig alle samme, de her reklamer som i bliver ved med at huske på – eller et slogan, telefonnummer etc. fra reklamen, som i på grund af reklamens fantastiske lyd/opsætning etc., bliver ved med at kunne huske. Er der nogle reklamer som I forsat mange år efter kan huske?

176169

Jeg er faktisk i tvivl om, om jeg nogensinde glemmer nummeret til Alka, som bare har siddet fast siden jeg var lille. Faktisk bedre end mit barndoms telefonnummer, som jeg desværre ikke længere kan huske. Ikke at det skulle bruges, men selvom det var det vigtigste i ens barndom, så er det helt glemt nu (men så igen, kan heller ikke en gang huske mit nuværende mobilnummer).

Synes du også reklamer er lidt sjovt, så kan jeg anbefale at læse bogen Asger Liebst: Reklamens århundrede. Og bare rolig, det er ikke lektioner, men blot til de folk som har en mærkelig fascination til reklamer (ligesom mig).

 

Harry