Skrigende unger, der ikke er enige med dig i, hvad der er gode vinterstøvler alt imens du gør de bedste for at lade dit barns ønske om design gå hånd i hånd med funktionalitet er et scenarie, der ofte udspiller sig på skoindkøb i de danske børnefamilier. Her finder du tips til, hvordan du kommer smertefrit igennem skokøbet, og kommer hjem med smarte vinterstøvler til dit barn. Det er lidt nemmere med pigerne, men drenge får første interesse i en senere alder (der kan det være nemt bare og vælge, og håbe på det bedste – tjek f.eks. disse drenge vinterstøvler fra byKier)

Internettet er for det første et godt sted at starte, og det er der flere grunde til. I kan sammen sidde hjemme foran skærmen og allerførst få taget mål af barnets fod, så I er sikre på at bestille den rigtige størrelse. Ud fra barnets mål kan man nemlig let fine frem til det pågældende mærkes størrelse sko.

Børn gider ikke bruge flere timer i forretninger, og derfor kan man hurtigt og nemt få købt det man skal bruge ved at shoppe online i stedet. Selvfølgelig kan barnet ikke prøve vinterstøvlerne hjemme inden køb, men f.eks. har byKier fri retur med en medfølgende seddel, så det er nemt at bestille en anden størrelse i stedet.

Et godt tip er at gå efter skindstøvler, så de kan forme sig efter barnets fod og så barnet kan ånde i støvlerne alt imens han eller hun har varme fødder. Der skal også gerne være en god membran, så støvlerne forbliver vandafvisende selvom der hoppes i vandpytter og gåes i snedriver.

udvalgte sko fra bykier

Med hensyn til pasformen, skal der gerne være 1½ centimeter fra barnets tå og til spidsen af skoen. Det er vigtigt at barnet ikke krummer tæer imens I prøver, så husk at mærke efter dette. Ydermere må barnet heller ikke svømme i vinterstøvlerne idet de har tendens til at vride rundt og slæbe fødderne fordi de simpelthen er for store. Husk at købe et par støvler som dit barn let selv kan lukke. Det er vigtigt at der også er lynlås, hvis du vælger snørestøvler, da der ellers er risiko for, at de kommer til at stå ubrugte hen, fordi det tager for lang tid at komme i og ud af støvlerne.

Børn bruger deres støvler som primært fodtøj henover vinteren, da de er meget ude og derfor skal det simpelthen være behageligt. Held og lykke med vinterstøvle shoppingen hos jer!