Spar på varmeregningen!

Kan det virkelig passe at man her d. 23. september skal til at overveje at tænde for varmen? Synes det er alt for tidligt i forhold til sidste år, hvor jeg i hvert fald holdt ud til langt hen i oktober, før jeg måtte erkende at tykke strømper og strikkede sweatere bare ikke var nok når man sad hjemme i sofaen og skulle holde varmen. Så når mormors strikkede strømper nu allerede er kommet på fødderne, synes jeg ikke det lover alt for godt for varmeregningen – for jeg ved ikke om jeg har viljestyrke til at fryse en måned endnu, før jeg må tænde for radiatorerne. Men det kan jeg næsten blive nødt til, for man ved jo bare at vinteren kommer til at fortsætte helt til marts, og så begynder man at kunne mærke det på varmeregningen, når den engang skal betales hen i foråret – hvor man jo står helt uforstående over for det kæmpe varmeforbrug man har haft, for hvor slemt kunne den kulde lige have været. 

Det er utroligt at man hver vinter kan blive overrasket over, hvor koldt det egentlig bliver. Min krop har i hvert fald lykkelig glemt hvad det vil sige at fryse, og jeg får et chok hvert efterår, når temperaturen når ned under de 10 grader. Så bliver cykelturen om morgenen i hvert fald noget af en kold fornøjelse, når vinden bider i kinderne og ørerne. Måske er jeg også selv lidt en frosenpind, da temperaturen i det hele skal et godt stykke over de 20 grader før jeg føler for at gå i shorts og sommertøj – man skulle jo nødigt blive syg… Så når vejret skifter, og det bare så meget som minder om efterår, så er jeg klar med tykke strømper og varmedunk! Men når så radiatorerne endelig bliver tændt er det også kun på maks 2, så det er heller ikke fordi jeg fyrer op for hele hytten når jeg så tænder. Også for at forsøge at spare lidt mere, så regningen ikke bliver alt for uoverskuelig når det bliver forår igen.

Hvad tænker i? Vil i også hellere fryse (lidt) end at betale en tårnhøj varmeregning?