Selvom sommeren ikke står lige så meget for døren, som de fleste gerne ville have, så er det snart tid til at tænke på sommer-indretningen. Som trends skifter, skifter vi ud indretningen, hvilket også er påvirket meget af hvilken årstid som vi befinder sig i. Så snart de første vintergækker kommer frem, og de første rigtige solstråler kommer (forhåbentlig ikke så længe derefter), så begynder vi at få fornyet energi, hvilket ved mange benyttes i indretningen.

Lad os derfor kigge lidt på hvilke sommertrends som vi skal have fokus på her i 2015, fordi det er jo slet ikke det samme som i 2014 😀

Når det kommer til møblerne så skal vi med sommer-indretningen væk fra de mørk og afdæmpede toner, som vi benytter i vinter- og efterårsperioderne. Når vi kommer til sommeren, så skriger indretningen efter lette og luftige farver. For ikke at skifte sofaen ud, så kan du bruge nye betræk på sofapuderne og pyntepuderne, eller f.eks. tæpper og plaider. Gå efter de lette og lyse farver. Når det kommer til puderne, så kan du få inspiration til køb af de helt rigtige farver ved at besøge Pudeguiden.dk. Her kan du besøge deres farve-sektion, hvor de lister en række puder alt efter farver (tjek f.eks. deres sektion med hvide puder her).

1

Dine gardiner spiller en vigtigt rolle, og nogle af de bedste gardiner til sommerperioder er Drapery-gardiner. Disse gardiner kan give dig alsidighed og fleksibilitet i sommermånederne – og når først sommervinden og lyset tager dem, så får du en flot stemning. Benyt farverne i gardinerne, og leg gerne med mulighederne for forskellige farver til bånd, snor og knapper til disse gardiner. Sommerperioden er også den perfekte tid til, at rense sine gardiner. Dette er nemlig en rigtig nem måde at få en friskhed ind i hjemmet – og den tidligere hvide farve igen 😀 Fandt denne guide, som jeg selv benyttede til mine gardiner.

2

Optimer din udsigt ved at ændre på møblerne således, at du får mest muligt ud af dine vinduer og naturen udenfor. Vend din møbler imod vinduet, døren etc. for at optimere udsigten, og undgå at afskærme vinduerne med møbler og nipsting. Prøv f.eks. at tage de største nipsting fra dine vindueskarme, og lad disse pynte på gulvet i sommerperioden. Din nydelse af dit hjem er baseret på dine følelser, og ved at få naturen ind i stuen, så vil din nydelsen af rummet blive maksimeret. Knyt gerne dette sammen med kunst i lyse farver, med et smut og sommerligt motiv.

3

Dette var blot nogle af de metoder som jeg benytter, når sommer står for døren. Det skifter selvfølgelig fra år til år, hvad der ifølge ”Eksperterne” er i fokus. Jeg forsøger blot at finde mig en indretning, som skaber en følelse af glæde – og således forstærker den dejlige følelse, som de første sommerstråler bringer med sig. Indretning er den bedste løsning imod en lille vinterdepression.