Flere og flere danskere rejser på fodboldture ud i Europa. Her får du en rejseguide til 3 af de mest klassiske must see fodboldbyer.

1

I samarbejde med VisitFootball.dk, har vi lavet en rejseguide til dig, som vil på fodboldtur ud i Europa. Du får her tre af de meste efterspurgte og klassiske byer, som alle fodboldfans skal besøge på et tidspunkt i deres liv.

2. London

London er og bliver Europas fodboldhovedstad. Af flere grunde. Først og fremmest har fodboldsporten sin oprindelse i England, dernæst er London byen med flest professionelle fodboldklubber. Tæller man de tre bedste ligaer i England med, har London ikke færre end 10 fodboldklubber. Rejser man til London, har man altså altid nok kampe at vælge imellem. Ofte kan man faktisk med en smule held og lidt planlægning, nå at se minimum to kampe på en weekend i London og sikkert også tre. Efterhånden som flere og flere kampe bliver vist i TV, er spilletidspunkterne flyttet ud så der stort set konstant er kampe hele weekenden fra formiddag til aften. I kombination med fodbold i London, bør man også prøve den lokale pubkultur, som ofte hænger tæt sammen med fodbolden. De fire største klubber i London er Chelsea, Arsenal, Tottenham og West Ham.

Fly til London

(tur/retur fredag-søndag pr. person)

Ryanair/Easyjet (direkte): 370-600 kr.

Fodboldbilletter

Chelsea FC: chelseafc.com
Arsenal FC: arsenal.com

Tottenham Hotspur: tottenhamhotspur.com
West Ham United: whufc.com

Læs mere på VisitFootball.dk her: Fodboldrejser til London

2. Barcelona

Barcelona ved det Costa Brava i det nordøstlige Spanien er generelt et yndet rejsemål for danskere. I kraft af verdens måske mest populære fodboldklub, FC Barcelona, er byen også på verdenskortet som en fodboldby man absolut skal have besøgt og oplevet, som ægte fodboldfan. Byen byder på kilometerlange sandstrande, et klima som passer de fleste og Europas største fodboldstadion, nemlig Camp Nou med plads til godt 99.000 tilskuere. Ud over Messi og resten af Barcas verdensstjerner, kan du i Barcelona faktisk også opleve endnu en fodboldklub, fra den bedste spanske liga, nemlig RCD Espanyol. En klub som lever i skyggen af storebror FC Barcelona, men som ikke desto mindre indviede et nyt stadion i 2009, med plads til 40.000 tilskuere tæt på Barcelona lufthavn.

Fly til Barcelona

(tur/retur fredag-søndag pr. person)

Brussel Airlines (1 stop): 1.200-1.400 kr.

Norwegian (direkte): 2.500 kr.

Fodboldbilletter

FC Barcelona: fcbarcelona.com

RCD Espanyol: rcdespanyol.com

Læs mere på VisitFootball.dk her: Fodboldrejser til Barcelona

3. Madrid

Madrid er fodboldmæssigt et by delt i to. På den eneste side de hvidklædte og kongelige fra Real Madrid og på den anden side de rød-hvid stribede fra Atletico Madrid. Real Madrid er en af den mest vindende klubber i både Spanien og hele verden. Klubben har altid tilhørt det bedre borgerskab i Madrid og klubbens gigantiske stadion, Santiago Bernabeu er placeret i det nordlige Madrid langs en af byens store boulevarder. I den sydlige ende af byen, bogstaveligt talt ved bredden af Manzanares-floden, ligger Atletico Madrids stadion Vicente Calderón. Atletico har traditionelt set altid tilhørt arbejderklassen i Madrid og især sit fanskare i den sydlige del af byen. Et bevis på Madrids storhed som fodboldby er Champions League finalen fra 2014, den mest prestigefyldte kampe i europæisk fodbold, som stod mellem netop Real Madrid og Atletico Madrid. Kampen var var første gang, at to klubber fra samme by mødtes i en Champions League finale.

Fly til Madrid

(tur/retur fredag-søndag pr. person)

Air France/Alitalia (1 stop): 1.300-1.400 kr.

Norwegian (direkte): 1.700 kr.

Fodboldbilletter

Real Madrid: realmadrid.com

Atletico Madrid: clubatleticodemadrid.com

Læs mere på VisitFootball.dk her: Fodboldrejser til Madrid