Oplevelser på rejsen

Så må det være min tur til at skrive lidt (Sanne). Denne gang omkring nogle af de oplevelser som mig og Kristine oplevede da vi var sted sammen (og ej, hvor oplevede vi meget). Men i dette indlæg vil jeg have fokus på, hvilke ting vi oplevede, som virkelig sætte et indtryk på os.

Kulden – var det virkelig så koldt?

Ja, der var ufattelig koldt, og selvom man som dansker mener at man er vand til det dårlige vejr, så er det altså langt fra hvad du oplever i det nordligste Norge. En enkelt tur udenfor er til at overkomme, men man begynder langsomt at være ”kold” hele tiden, og der skal mere og mere til at man føler man er ordentlig varm – følelsen af at sidde med dynen og en kop kakao er bare ikke helt den samme.

Hvad adskiller os fra dem?

Der var simple tendenser som kulturelt var meget anderledes fra Danmark, en af de første var deres mad – denne overkom vi hurtigt, da der på trods af overfladen, var nogenlunde den samme smagspallet som i DK. Herudover var det indtagelsen af alkohol, som var mere kontrolleret, men stadig helt anderedes (men det var nu sejt at kunne drikke de mandelig gæster under, til de fester som vi kom til).

Når de ikke drak, så brugte de meget tid på to ting, den første var de såkaldte e cigaretter, som blev brugt meget, da man kunne ryge på disse mange steder, og der aldrig var problem med at tænde dem (meget vigtigt). Det var lige ligesom at ryge på vandpibe, da man kunne få det med forskellige smag – så hvor man i DK ofte sidder til en fest samlet om et bord, og ryger på vandpibe, så var det her e cigaretterne so m trak til.

Når de ikke drak eller røg så meget, så var der dog andre ting, som de brugte i meget store mængder. Dette var produktet ’snus’, som stort set alle normænd (og kvinder) brugte på et eller andet tidspunkt i løbet af dagen.

Der var mange andre indtryk, som jeg vil fortælle om i et andet indlæg.