New in: Fede designer-bæreposer

Kender i det at man står og skal til at betale i supermarkedet, og først der går det op for en, at man har glemt en bærepose? Ikke nok med at man nu skal til at give 3 kr. (!) for en ny, man ved også bare hvor skadeligt alt det plastik er for miljøet. Især når jeg nu har gemt alle bæreposer fra tidligere indkøb der hjemme, hvor de pænt foldet bare venter på at komme med på tur i supermarkedet. Og jeg får altid SÅ dårlig samvittighed når jeg (igen) rækker ud efter en plastik bærepose, og får billeder i hovedet af fældede skove, og osende, forurenende fabrikker, og det er min skyld! (Okay, en smule overdrevet, men håber i ved hvad jeg mener).

Så jeg har længe tænkt over hvordan jeg kunne huske mig selv på at tage poser med, når jeg nu alligevel skal ud at handle, så jeg undgår den bølge af dårlig pose-samvittighed, der unægtelig rammer. Og her er jeg faldet over et trick, som rent faktisk virker. For mig, i hvert fald.

Mange top-designere er begyndt at designe muleposer og bæreposer for virksomheder og forretninger. Det er ofte gæstedesignere for tøjkæder, som H&M, og de er vildt fede! Man kan få nogle helt vildt fine poser, med seje statements og designs, og som holder meget længere end de almindelige bæreposer. Tricket lægger i at de netop er meget federe og stilede end en plastik-bærepose fra Netto – så selvfølgelig har man lyst til at tage sin fine, moderne og miljøbevidste bærepose med, uanset om man skal i supermarkedet eller cafebesøg.

Det er lidt et modefænomen, der allerede startede for nogle år siden, at for eksempel designere, som laver en gæstekollektion for et tøjmærke også designede bæreposerne som tøjet blev bragt hjem i. Jeg kan i hvert fald huske at jeg har købt tøj når H&M har haft gæstedesignere inde, og de poser har jeg endnu, for de er alt for fine til at smide ud! Og jeg bruger dem også endnu. Jeg har også set nogle gå med muleposer, med fede statements, som for eksempel ”I am a green bag” og ”Less is more – more or less”. Sådan en ville jeg gerne have fingrene i!

Hvis man er lidt kreativ er det faktisk også muligt at designe sin egen bærepose. Så kan man helt selv bestemme hvordan den skal se ud, og man kan blive endnu mere mode- og miljøbevist – også selvom man bare skal en tur i Netto.

Bruger i også lidt finere bæreposer, når i skal handle ind? Og får det jer til at huske at tage dem med?