Med en dansk sommer der har vist dig fra sin allerbedste side, begynder efterårsvejret så småt at trænge sig på. Det er også ensbetydende med, det er tid til at føre al den inspiration, man har fundet til boligretningen hen over sommeren ud i livet. I denne omgang gælder det sofaborde, nærmere betegnet mine egne favoritter.

Vi starter i den lidt dyrere ende af skalaen. Her finder vi sofabordet Flat Eg af Ethnicraft. Bordet emmer ganske enkelt af kvalitet – prøv bare at se på det. Ethnicraft formår med dette bord at finde en hårdfin balance med et smukt design kombineret med både praktiske og funktionelle ( se f.ek.s ved indbygget opbevaringsplads under bordet). Flat Eg er et ret stort sofabord, der passer bedst ind i en god stor stue (hvilket jeg desværre ikke har lige nu), hvor det kan tilføre en varm og hyggelig atmosfære.

sofabordet Flat Eg af Ethnicraft

Lån fra BoShop

Man kan næsten ikke sige sofaborde uden at nævne Via Copenhagen. Via Copenhagen er en af de helt store ambassadører for dansk design – lækkert, klassisk og minimalistisk. Her ses Oakland bordserien i røget eg. En flot og stilren serie, hvor du kan kombinere og sammensætte din helt egen og unikke stil. Du har muligheden for at sammensætte  flere borde sammen i forskellige størrelser, højder og bentyper – og herved skabe noget unikt. Her er det faktisk kun din egen fantasi der sætter rammerne. Derfor er det også sofaborde, der vil passe ind i de fleste hjem.

Via Copenhagen

Lånt fra BoShop

Sofabordet Now! 15 fra firmaet Hulsta er et af de sofaborde, der virkelig kan skille vandene – og ja, det ligner heller ikke alle de andre – og ja, det er mega fedt. Enten kan du lide det, eller også kan du ikke. Hvad enten man kan lide det eller ej, kommer man ikke uden om det lette og nærmest svævende design. Desuden gør den matterede glas bordplade, at det er rigtig nemt at holde. Bordpladen fås i hvidt eller gråt materet glas. Bakke-indsatsen der ses på billedet kan fravælges, men det har nu noget anderledes og vovet over sig. Kan du lide, at alting ikke skal være som det plejer, er det her helt sikkert sofabordet du skal vælge.

Now

Lånt fra BoShop

Twist er navnet på dette sofabord fra designeren Morten Flensted. Bordets udtryk kommer især fra understellets elegante og enkle konstruktion. Skarpt og legende på samme tid. Bordets simple design gør, at det kan passe fint ind i de fleste stuer. Bordet fås i både hvidt og sort design.

Det var mine favoritter i forskellige prisklasser og stilarter – nu gælder det bare om, at spare op og vælge det rette. Overordnet har de tilfælles, at de alle er af utrolig høj kvalitet og lækkert design. Er du ikke enig i mine betragtninger, kan du finde dine egne favoritter eller inspiration ved at følge linket, hvor du også kan finde alt om modellerne beskrevet ovenfor: http://www.boshop.dk/borde/sofaborde.html