Efter mit tidligere indlæg omkring sommerferie (en smule for tidligt), fik jeg faktisk bestilt en tur til USA. Derfor vil jeg dele lidt du om mine erfaringer i dette indlæg. Drømmer du om at rejse til USA eller er du allerede i gang med at planlægge turen? Med 6 roadtrips i USA på bagen, og min 7. lige om hjørnet, har jeg efterhånden fået indsamlet mange gode erfaringer med at rejse i staterne. Erfaringer, som jeg rigtig gerne vil dele ud af, så du kan få mest muligt ud af din tur, som jeg lover dig vil blive dit livs bedste oplevelse. Og jeg skriver, som sagt, af erfaring.

Jeg ville nok kunne skrive side op og side ned om mine oplevelser, men jeg vil prøve at fatte mig i korthed og blot give dig nogle af de bedste råd, som du kan bruge i forbindelse med din rejse.

Mine 5 bedste råd til din roadtrip i USA:

1. Få hjælp til at planlægge din rute

Rejseselskaberne kan ofte hjælpe dig med at finde den bedste rute ud fra dine ønsker. De kan også hjælpe med billeje, overnatningsmuligheder og praktisk info om de seværdigheder du gerne vil se undervejs.

2.  Hav styr på dine papirer!

Mange af dine vigtige rejsepapirer får du via mail. Sørg for at du har alle dine papirer samlet ét sted. Det er en rigtig god ide at scanne dokumenter i papirform ind på computeren og sende dem til dig selv på mail, så du altid kan tilgå dem via computer, mobil eller tablet. Så kan du have en kopi af dit pas, flybilletter, kvittering for billeje (hvis du gør dette hjemmefra) osv. samlet lige ved hånden. Hav selvfølgelig også disse dokumenter i papirform.

3. Afsæt god tid til din rejse.

Lad være med at lægge en for stram tidsplan.

Min første roadtrip i USA blev, efter min egen mening, alt for stresset og handlede mest bare om at komme fra A til B. Så hvis du virkelig vil have noget ud af din tur, så sæt dobbelt så meget tid af som du tror du skal bruge (eller som Google Maps siger du skal bruge). Du kommer til at gøre rigtig mange stop undervejs – ikke bare for at spise, gå på toilettet, sove osv. – men fordi du støder på så mange potentielle oplevelser, at du ikke kan lade være med at stå ud af bilen og bruge måske en time på at udforske en park, en bjergsti eller et vandfald. Derfor bør du heller ikke regne med at køre med end 320 km (200 miles) om dagen – og det er altså hvis du vel at mærke ikke har børn med…

4. Undersøg vejrforhold og eventuelle konsekvenser deraf.

Flere seværdigheders tilgængelighed er direkte afhængige af vejret og sæsonen. Tjek dette inden du rejser, så du ikke bliver slemt skuffet, når du opdager at du fx ikke komme til Yosemite National Park via bjergpasset Tioga Road, da denne er lukket pga. sne på visse tidspunkter af året.

5. Del rejsen op

Du kan ikke nå at opleve alt hvad USA har at byde på på én gang – men pyt med det, så har du blot en undskyldning for at tage af sted igen og igen! Bestem dig fx for at din første roadtrip i USA skal være med Route 66, eller tag den klassiske tur langs vestkysten og sug alle de oplevelser til dig som du overhovedet kan. Så er du klar til solrige Florida og et hav af ”must-see” seværdigheder og attraktioner næste år osv.

Jeg håber du finder disse råd brugbare – du kan evt. finde flere gode tips og tricks til din rejse lige her. Har også hentet en del af mine information fra DANexplore.dk.