Når man skal købe en ny bærbar, er der selvfølgelig altid nogle ting, man undersøger før man køber den. Der er nogle krav, der skal være indfriet. Hos nybegyndere i computerverdenen er det ofte en jungle af muligheder, og det kan godt virke meget overvældende. Man må derfor indkredse sine behov og krav til den nye bærbar. Et sted at starte er at spørge sig selv, skal det være en Mac eller en PC.

Har man ikke nogen præferencer til hverken den ene eller den anden type, så er det værd at se på fordele og ulemper ved Mac og ved PC, og derefter tage sit endelige valg.

Apple & Microsoft

Apple producerer Mac og Microsoft producerer PC. De to computer giganter er de største konkurrenter i computerverdenen overhovedet. De har begge næsten lige stor markedsandel. De er både konkurrenter, men de er også direkte modstandere. Ægte Apple og Microsoft fans er passionerede omkring enten Mac og PC, og begge giganter er enten elsket af tilhængere og hadet af modstandere. Hver har deres styrker og fordele, og den enkelte bruger opvejer fordele og ulemper, når det gælder valget af de de to. Der er ikke nogen entydig forklaring på, hvorfor man skulle vælge Apple eller Microsoft, men der findes nogle forskellige retningslinier til, hvilken bærbar der måske kunne være bedst til den enkelte bruger.

2-mac-pc-computer

Pris er afgørende faktor

Det er ikke kun, når de gælder design og teknologi, at der er en stor forskel på Mac og PC. Der er ligeledes også en forskel i prisen på de to brands. Det er fakta, at Mac er en del dyrere at købe end PC er, og det kan ofte godt afgøre, hvilken bærbar man så vælger.

Det danske computerfirma Refurb sælger brugte computere. Refurb har mange forskellige modeller af bærbare computere, så der er lidt for enhver smag og ethvert behov. Alle computere er også med 2 års garanti, ligesom på en ny computer. Besøg Refurb her:http://refurb.dk.

Hvorfor Mac? (fordele ved Apple)

Apples ultimative bærbare computer er Mac, som er en kombination af et rigtig flot design, et meget brugervenligt og intuitivt styresystem og en virkelig sikker software. Idag kan de fleste computerprogrammer bruges til Mac, også dem der oprindelig var til PC. Man kan stort set bruge de samme programmer som på PC, da de fleste programmer efterhånden udgives både til Mac og PC.

Det er blandt andet programmer som Adobe Creative Suite til design, billedbehandling og video, Microsoft Office pakken, Dropbox eller lignende programmer. Hvis programmet ikke skulle være muligt at bruge på Mac, kan der også installeres Windows på Mac, så der kan bruges Windows programmer også.

Det er meget praktisk og det giver Mac brugeren flere muligheder. Mac brugere er tit designere, grafikere og modebevidste mennesker, som er passionerede omkring stilrent design, som Mac leverer til fulde.

Hvorfor PC? (fordele ved microsoft)

Microsofts ultimative bærbare computer er PC, som er en god stabil computer med en solid hardware og en software med et hav af muligheder for, at bruge alle mulige slags computerprogrammer.

En bærbar PC er aldeles velegnet til alle slags computerspil, og er når det handler om spil helt klart en bedre løsning end Mac, da der ikke findes lige så mange spil til Mac. Mange programmer kan som tidligere nævnt udelukkende bruges til PC, og er man dagligt afhængig af disse programmer, er PC selvfølgelig helt klart det eneste rigtige valg.

PC computeren bruges oftest i det offentlige, f.eks. i det kommunale, på kontorer eller i banker, hvor design ikke betyder det helt store, og det er funktionaliteten der er det væsentlige.