Kulturelle forskelle

Efter vi har brugt så lang tid på at rejse rundt omkring i det kolde norden, samt en masse andre steder i verden, så har vi lært en helt masse omkring de lokale skikke og den generelle kultur. En af de ting, som vi især har lagt mærke til, er hvordan hvert land har deres egne ”hjemmelavet..” ting, og ikke nok med at opskrifterne fra land til land ofte er meget forskellige, så støder man også på helt nye ting.

Hvad har Sverige at byde på

I Sverige var der to typer af hjemmelavet produkter som vi blevet lidt til meget overrasket over at se. Den første var hjemmelavet kødboller – vi har ofte hørt om fænomenet, men blev ret overrasket over at disse faktisk ikke blev købt, men at folk gjorde en dyd i at lave disse selv – og der var konkurrencer i de forskellige samfund, omkring hvem der havde de bedste hjemmede kødboller.

Hvis i har lyst til finde nogle gode opskrifter på danske hjemmelavet ting, så skulle vi tage et kig forbi bloggen Vinterfryd.dk, hvor der er et have at finde, som f.eks.; Hjemmelavet sodavandsis, Hjemmelavede skumfiduser, Hjemmelavet vingummi, Nem hjemmelavet cheesecake, Hjemmelavede flødeboller. Alle opskrifterne på hjemmelavet ting er et kig værd.

Når, det var lige et smut til den anden side. Udover deres kødboller, så var de også i Sverige meget glade for hjemmelavet snus – hvilket vi var meget overrasket over at finde ud af. Ikke den traditionelle snus, men det som er løst. De laver det helt fra tobaksplanter og alt andet der skal me di for at kunne lave det selv.

Engang i næste uge, ser vi på havdeNorge har at byde på af hjemmelavet ting.