Jul – det er jo lige om lidt?!?

Så siger kalenderen allerede den 8. november. Og det gik lige op for mig i morges at efter november kommer december! Utroligt det skal komme som en overraskelse hvert år, at lige om lidt, så er det faktisk jul… Men det er som om at jeg i oktober bare tænker at jeg har masser af tid til at forberede mig til jul, så der er iiiiiiingen grund overhovedet til at begynde at overveje hvad folk skal have i julegave – og måske endda også, hvis man er rigtig god, købe nogle af dem.

Men sådan bliver det aldrig. Heller ikke i år. Og nu er det allerede en uge inde i november, alle mine weekender er nærmest fyldt op frem til jul, og det er ikke fordi jeg har så meget tid og overskud i hverdagen til at købe julegaver. Så hvis min familie læser dette indlæg – i skal nok ikke forvente jer de store og gennemtænkte julegaver i år 😉

Hvis jeg havde tid til det ville jeg egentlig gerne have sendt julekort ud til venner og familie – er der noget mere overskudsagtig end at sende en hel bunke håndskrevne (!) kort ud? Jeg gjorde det et år, og det var en stor succes, men det er efterhånden ved at være et stykke tid siden. Så hvis jeg gør det i år bliver det nok i form af et facebook-julekort… Selvom det slet ikke er det samme. Men man må vel følge med udviklingen :)

shutterstock_116163226

Sådan et fint (sjovt?) julekort tror jeg ville skabe glæde hos min familie… Måske man kan finde noget tilsvarende på Facebook..?

Men selvom min jule-stress så småt er ved at indfinde sig, så er jule-hyggen det også. Jeg er begyndt at glæde mig til jul og december og julepynt, pebernødder, risalamande (YES!), pakkeleg, adventskranse, levende lys, og bare generel hygge med venner og familie. Så måske hører stress bare til i december, det er lige som med i hele pakken op til jul – når man nu det hele? Får man købt alle gaver, og også gaver som folk rent faktisk kan lide? Hvad skal man have på (uuuh, det kan tage evigheder at vælge og koordinere!)? Og vigtigst at alt, hvordan skal man kunne spise så store mængder julemad flere dage i træk? Og så bliver det jul, og al stress forsvinder, og gaverne var gode, folk blev glade, maden smagte himmelsk (og ja, der var plads til en ekstra portion af risalamande, selv efter man havde spist både flæskesteg og and) og man var også rimelig tilfreds med det outfit man endte med at tage på (noget der ikke sidder for stramt – man har vel efterhånden lært noget, og man skal jo have plads til al julemaden 😉 ).

Og sådan ender det vel også med at være i år. Så jeg vil prøve at være lidt mere positiv, og tænke at stress er bare noget man skal igennem for at nå til jul – man er vel også meget mere effektiv når man arbejder lidt under press :)