Sidste år holdte vi en fest, hvor folk selv havde deres drikkevarer med, og så skulle vi sørge for isterninger. Det virkede som en god idé i og med folk selv kunne bestemme, hvad de ville drikke, og så længe drinksne er kolde er det jo super.

shutterstock_217165699Vi gik i gang med de klassiske blå isterningeposer og de klassiske isterningebakker og det tog sådan cirka en evighed. Vi lavede så mange isterninger og frøs vores fingre noget så grusomt. Det var faktisk rigtig træls og ødelagde lidt vores humør inden festen. Heldigvis fik vi den idé, at der da måtte være noget der solgte isterninger, som man kunne bestille. Vi fandt så et sted hvor man kunne bestille isterninger i flamingobokse som derfor ville holde sig frosne hele festen og ikke bare ende i en pøl med vand. Vi har søgt lidt rundt og det virker ret smart. Man bestiller de firkantede isterninger som leveres i en termoboks, og man kan også vælge knust is, hvis det giver bedre mening for ens fest. Vi vælger nok den knuste is, fordi det ser bedre ud i drinksne og er lidt lettere at håndtere. Det bliver en lidt mere professionel fest bar når man kan tilbyde sine gæster forberedt is. Vi regner med at bestille sådan en termokasse med knust is hvor det siges, at der er omkring 25 kg i.

Jeg skal være med til at planlægge min brors konfirmation her til foråret, og der tror jeg altså de 25 kg bliver for meget is. Derfor er det rart at man kan købe isterninger i poser i mindre mængder og helt ned til 2 kg pr. pose, da der nok ikke skal serveres samme mængde drinks som til en ungdomsfest. Min mor er også helt fascineret over, at man kan købe færdiglavede isterninger, da hun jo netop er vant til at bruge de klassiske is bakker og isposer. Dog fås poserne kun i hele colli på paller, men de er jo nemme at gemme i fryseren til en anden god gang. Jeg glæder mig nu endnu mere til vi skal holde fest fordi det bliver så meget nemmere end sidste gang når der skal bruges is til festen.

Om man er mest til firkantede isterninger eller knust is kommer jo helt an på, hvilken type drinks man skal lave og hvor vigtigt det er, at det ser smart ud. Knust is bruges ofte på diskotekerne til drinks, så de er velegnet til de fleste cocktails. Og når vi så er i gang, så står den på nogle fede drinks – som vi altid skal have når vi har isterninger (og en blender) nok !

drinks drinks2 drinks3