I gamle dage, praktiserede man i langt højere grad det, at have en spisestue og en dagligstue, end vi gør i dag. Fik man gæster, var det altid i spisestuen man tilbragte det meste af tiden, for det var her, man havde den pæne indretning og de dyre møbler i modsætning til dagligstuen, hvor man havde mere slidstærke møbler, da det til hverdag var her, familien brugte det meste tid.

I dag er det de færreste, der stadig praktiserer at have 2 separate stuer, og hvis man har, er det som regel i dagligstuen, de dyre møbler står, og ikke i spisestuen. Udviklingen skyldes til dels, at det er blevet mere normalt at have sine gæster med ind i dagligstuen, da mange ikke længere praktiserer at have adskilte stuer. Dermed giver det for de fleste familier også mere mening, at bruge de fleste ressourcer på at indrette dagligstuen, da det er der familien selv bruger mest tid, og det også er blevet til det rum, hvor man hygger sig med sine gæster.

artikel4

En spisestue er en særlig ære

Alligevel er der noget specielt ved at sætte sig til bords i en rigtig spisestue, og kommer man som gæst og kan se, at spisestuen er blevet pyntet op og gjort klar til ære for en, så vækker det nogle følelser og sender nogle signaler, som en almindelig dagligstue slet ikke er i stand til at frembringe.

Men for mange handler det altså om, at det virker fjollet at sætte de dyreste møbler ind i det rum, der bruges mindst. Og ja, det kan også virke lidt fjollet, men heldigvis behøver det slet ikke at være sådan. Der findes nemlig rigtig mange måder hvorpå, man billigt kan indrette en spisestue, der ligner en hel million. Du kan fx. starte her med at få nogle tips til indretning.

Lad design smite af

En af hemmelighederne er, at anvende billige møbler til det meste af indretningen, men så spice det op med et par enkelt klassiske designer-modeller, som folk vil nikke genkendende til. Et godt eksempel er at købe nogle hvide stole i bløde former fra Ikea, som typisk koster måske 200kr pr. stk. Sæt 2 eller 3 af dem ned ad langsiden på spisebordet, afhængig af bordets længde. Ved begge bordender, kan du så placere en klassisk Earnes stol, som typisk kan findes på auktioner landet over. De 2 Earnes-stoles status vil smitte af på de billige Ikea-stole, og pludselig vil de fleste folk se på hele arrangementet og indretningen igennem meget mere positive briller.

Det er også muligt at købe nogle fine møbler, men af ukendt design, så prisen holdes nede, og derefter gøre lidt ekstra ud af pynten. Et par Piet Hein lysestager kan eksempelvis kommunikere og udstråle meget mere, end man lige går og regner med.

Få inspiration

Er du mere nysgerrig efter inspiration og indretningstips til hvordan, man kan få en rigtig flot og elegant spisestue, så kan du tjekke dette podcast hos Trendsonline.dk. Er du på udkig efter andre tips til indretning, så finder du alle vores indretningstips her, er det præcis sommerindretning du er på udkig efter, så skal du læse dette indlæg.