Grøn livsstil for de smarte

Det er i dag mere populært end nogensinde før at leve grønt. Ung som gammel, høj som lav har mulighed for at hoppe med på den grønne bølge – og fordelen bliver kun flere og flere.

Før i tiden skulle man sortere alt sit affald helt ud i ekstremerne, og man skulle helst køre i en lille 3-hjulet “ellert”, der mindede mere om en go-kart end en bil, for at man kunne kalde sin livsstil for grøn. Sådan er det ikke længere. Nu har vi fundet masser af områder, hvor man kan spare, effektivisere, nytænke og derigennem skåne miljøet.

Refurb – brugte computere skåner miljøet

Et af de områder er computer-industrien. I danmark producerer vi helt enorme mængder af elektronisk affald. Størstedelen af dette affald stammer fra kasserede computere og mobiltelefoner. Men faktum er, at langt det meste af det elektronik vi smider ud, stadig kan bruges og har en værdi.
Et firma, som har fundet ud af at udnytte dette er Refurb, som vi læste om på GoDownsize.com. De indsamler brugte professionelle computere, som de efterfølgende opgraderer og installerer nye styresystemer på, så de matcher de nye modeller på markedet. Bagefter lægger de en ny garanti på computerne og sælger dem til halv pris gennem deres webshop. Ved at købe en computer derigennem sparer man altså penge som forbruger, og man er med ti lat skåne miljøet ved at nedsætte mængden af elektronisk problemaffald.

solcelle-træ kan oplade din mobil

Samvirke har også lavet en liste over produkter, som kan hjælpe med at gøre din livsstil lidt grønnere. Blandt produkterne er en meget kunstnerisk træ-skulptur, der forestiller et træ. I sig selv ikke noget nyt og banebrydende, men når man kigger på trækronen, så består den af en helt masse sol-celler. Ved foden af træet er en usb-udgang, som gør det muligt at tilkoble en mobiltelefon, en musikafspiller et digitalkamera eller en hvilken som helst anden enhed, og derefter lade den op med solenergi fra den lille træskulptur, som passer perfekt i vindueskarmen.

Alle de geniale opfindelser

På listen er der 19 forskellige gadgets, der alle kan gøre din hverdag lidt grønnere. Du kan se hele listen samt billeder af både solcelle-træet ved at klikke her.