De fleste studerende har brug for en computer uanset, hvilken uddannelse de går på. Det er ved at være længe siden, at man brugte blyant og notesblok, og den efterhånden gammeldags stifteblyant, viskelæder og slettelak, er nu erstattet af den bærbare computer. Selv i gymnasiet er det nu normalt, at hver studerende har en bærbar med i skolen, som de skriver noter på, bruger til opgaver og nogen undervisningsprogrammer er endda på computeren. For at kunne følge med i, hvad der sker på skolen, skal man være på skolens intranet, og det er derfor et must at have en bærbar.

4-studie-computer

På de fleste videregående uddannelser er det et krav, at have sin egen bærbare, især på studier som arkitektuddannelsen, multimediedesigner, datalog eller mediegrafiker. Her foregår størstedelen af undervisningen på computeren, og her er den derfor de studerendes vigtigste arbejdsredskab. Kravene til en studiecomputer kan variere, alt afhængig af hvad den skal kunne.

Nem og praktisk bærbar til både sjov og til spil

Når den studerende skal ud at købe sin studiecomputer, skal de vigtigste kriterier været indfriet, den skal have et godt skriveprogram, adgang til internettet og være handy og nem at tage med rundt. Disse kriterier kan alle bærbare efterhånden leve op til, så det skulle være nemt nok at finde. Derimod varierer kravene jo fra studie til studie, og derfor er det ikke helt lige meget, hvad man vælger.

På de kreative og tekniske uddannelser, bruges der store og krævende designprogrammer, som f.eks. Adobe Creative Suite, Eclipse eller 3D Studio MAX. Det kræver en computer med stor hukommelse, et godt grafikkort og en hurtig processor, så de kan køre glidende og uden de store problemer.

Som studiecomputer er HP Elitebook en god arbejdscomputer, som er stærk, hurtig og solid, og som er nem at tranportere rundt, og hvor batteriet holder ekstra længe. HP EliteBook er en serie med flere modeller. Dell Latitude er også et godt valg, når det gælder en studiecomputer, da den er yderst velegnet til tekst- og billedbehandling. Det er en stabil og holdbar computer, som også fås i flere modeller i en serie. Lenovo ThinkPad serien har også nogle fine bærbare computere til studiebrug, som har en særlig høj skærmopløsning, der gør det mere behageligt at tilbringe mange timer foran skærmen, og et alletiders grafikkort til design og billedebehandling.

Er du glad for at spille på din computer, kan du også læse mere på manderåd.dk omkring hvordan du får styr på det.

Bærbar til studiepriser

De fleste studerende er på SU, og det er jo ikke ligefrem nogen direktørløn. Derfor er en bærbar også det rene luksus på SU, og når man skal ud at købe en ny bærbar til studiestart, er det en ekstra stor investering. Det er der dog råd for hos Refurb, som har et stort udvalg af brugte bærbare computere til en rigtig god pris. En bærbar koster hos Refurb helt ned til det halve af den oprindelige pris, og så er den i en rigtig fin stand og endda med de sædvanlige 2 års garanti, som normalt er på nye computere. Både HP Elitebook, Dell Latitude og Lenovo ThinkPad fås hos Refurb.

Hos find-dit-studie.dk finder du desuden et par gode steder med flere studierabatter. Der er masser af gode råd, som får dig peget i de gode retninger.