En anderledes tur i biografen

Endnu en uge er gået, og hvor flyver tiden bare afsted. Der sker noget hele tiden, med arbejde om dagen, og sjov med veninderne om aftenen. I denne uge havde vi bestemt os for at prøve noget nyt og tage i biografen. Men ikke en helt almindelig tur i biografen – vi havde nemlig meldt os til en filmquiz. Vi var fire piger og et par af dem havde taget det seriøst og havde læst op på filmcitater, Oscar-vindere og instruktører. Jeg havde lidt dårlig samvittighed for arbejdet havde taget meget energi, så det var ikke blevet til meget (læs: noget).

Men vi mødte op og var ved godt mod… Lige indtil vi så kategorierne for spørgsmålene. Den første hed “Dogme 95”. Hmmm. Vi havde lidt mere håbet på kategorier i retningen af “Disney-klassikere” eller “Romantiske komedier”, så at sige vi var lidt ude at svømme var vist en underdrivelse. Og det blev ikke bedre i løbet af quizzen… Der kom det ene spørgsmål efter det andet om gamle film, instruktører og årstal (tror det er første gang i lang tid jeg har følt mig ung – hvem kan huske noget fra film fra 70’erne og 80’erne når man selv er fra 1989?!) og det endte med at vi blev nødt til at købe popcorn så vi i det mindste kunne trøstespise lidt, når man følte sig alt for dum.

Der var 10 hold tilmeldt. Vi fik ikke vores placering at vide men jeg gætter på vi kæmpede om sidstepladsen. Men det endte faktisk med at være en rigtig hyggelig aften, hvor vi kunne grine (rigtig meget!) af vores uvidenhed, og forsøge at overbevise hinanden om at vi er alt for kloge på andre områder til at huske på hvilket filmformat dogme-film skal indspilles i…