Jeg har lige ryddet op i mit skab og der var en masse gammelt tøj, som jeg alligevel aldrig kommer til at bruge igen, som jeg ikke vidste hvad jeg skulle gøre med. Det var for småt, så jeg ville ikke kunne passe det – nogensinde! – igen, men det havde alligevel være noget af mit ynglingstøj, så jeg kunne heller ikke nænne at smide det ud eller give det væk. Men så tænkte jeg at jeg ville lave en lille DIY jeg kunne huske at have set på nettet for hundrede år siden… Nemlig klippe nogle af dem op og lave et tørklæde af dem. Det lyder måske lidt voldsomt at klippe i sine gamle ynglings-t-shirts, men jeg elsker stoffet og mønstrene, og på denne her måde får de ligesom lov at leve videre.

101947315.jpg.rendition.largest

Det fungerer bedst hvis det laves med bomulds-t-shirts. Det eneste du skal gøre er sådan set at klippe lange strimler ud af dine tshirts. De skal have en bredde på omkring 2,5 – 3 cm. og skal være så lange som overhovedet muligt. Så det kan være en god ide at klippe fra den nederste kant foran, hen over skulderen og helt ned til den nederste kant bagpå hvor det er muligt.

Når du har klippet dine t-shirts i stykker (og er færdig med at græde over hvor forfærdeligt det hele ser ud mens de sørgelige rester lægger i en bunke på gulvet…) så samler du strimlerne i 4-5 bunker, hvor hver bunke har samme farve/mønster og samme længde. Og så er det ellers bare med at flette eller sno de forskellige bunker, sådan som du godt kunne tænke dg at det skal se ud. Enderne af bunkerne sættes sammen til sidst ved at binde dem sammen. Til sidst klippes et af ærmerne på en t-shirt op og sættes omkring knuderne, og stykket syes fast.

Og sådan, så har du et super fint tørklæde af dine gamle, ynglings-t-shirts, som du nu kan få glæde af meget længere! :)