Før man tager til Thailand, er det vigtigt at vide noget omkring madkulturen, da denne er en vigtig del af næsten alle deres sociale arrangementer. Faktisk kan de gå så langt, at selve maden er nok anledning til et arrangement i sig selv. Dette er ikke nyt for danskere, da vi også ser maden som et vigtigt element i næsten alle vores sociale arrangementer.

Thailand mad

En af grundene til, at maden er blevet et vigtigt element i den thailandske kultur sker primært pga. den måde hvorpå, maden bliver indtaget. I mange ”vestlige” lande, vil man opleve at et måltid består af en forret, hovedret og ofte en dessert, som hver person bestiller til sig selv, alt efter hvad personen ønsker at spise i den pågældende situation. I Thailand er dette dog helt anderledes – de har nemlig ikke en ”forret” og ingen ret, er kun tilegnet én person.

Dette betyder, at man i Thailand bestiller det samme antal retter som antal mennesker omkring bordet; dog nydes alle retter af alle. Af denne grund er det bedre at have mange gæster ved bordet snarere end blot en eller to. Faktisk tror mange, at det bringer uheld at spise alene. En af de nemmeste måder, hvorpå du kan opleve denne madkultur (og smage en masse fantastisk mad) er ved, at rejse ud i de mindre egne af Thailand, hvor kulturen er mindre påvirket. Til sådan et formål, kan det være en ide at snakke med et rejsebureau omkring de muligheder de tilbyder (tjek f.eks. muligheder hos DANexplore.dk).

Thaialnd mad 2

I Thailand forsøger man ikke at smide mad ud, da dette kan skabe vrede blandt guderne. Derfor få man små potioner af gangen, men får fyldt op, når man har behov for dette. Du vil også opleve, at der er en tjener dedikeret til at holde øje med bordet og madniveauet derpå.

Selve maden du får serveret i Thailand omfatter ofte saltet, sødt, surt og stærkt mad, og et godt måltid skal således helst indeholde alle elementer, da du vil opleve at folk i Thailand ikke er ”tilfreds” før du har smagt alle fire.

Når det kommer til desserten, så er dette ikke en område hvor Thailand adskiller sig fra vestlige lande. DA fokus har været på hovedretten, så vil man ikke se de store bestræbelser på desserten, som man kan se det i mange vestlige lande. En dessert består ofte kun af frisk frugt, men kan til tider bestå af kage (f.eks. et farvede riskage). Læs mere omkring en række af de ”finere” Thailandske desserter lige her.

Hvis du har planer om at besøge Thailand og opleve kulturen såvel som madkulturen, så kan du få et par begyndertips til Thailand lige her.

Et sidste tips herfra skal være, at du ikke må glemme de hurtige snackmåltider, som du f.eks. finder langs vejen eller til de lokale markeder. Det er ofte her, du får noget af det bedste og mest traditionelle Thailandske mad.