Mig og Kristine har over flere omgange blogget, på flere domæner en her på Coldmind. Det har altid været en måde for os, at få udtrykt os selv. Det er ikke altid at der er nogle der har læst med – og i mange omgange har vi heller ikke ønsket det. Først da vi begyndt på vores tidligere blog, og denne, så vi ideen, at der var nogle der læste med. Nu har vi blogget stykke tid, og vil nu uddele nogle af de råd, som vi mener er vigtigt.

Fra starten.. Hvordan kommer du i gang

Det er ikke altid nemt at komme i gang som blogger, da der er en helt masse nye ting man skal sætte sig ind i. Vi havde tidligere oprettet gratis blogs på f.eks. blotspot, og havde derfor ikke være nødvendige at stifte bekendtskab med webhosting, køb af domæne etc.

Sjovt billede

Vi fandt dog hurtigt ud af, at det var nødvendt at have sin blog, på sit eget domæne, hvis man ville noget med bloggen. Derfor fik vi købt domænet Coldmind.dk og oprettet vores blog derpå. Det tog en masse tid, da hverken mig eller Kristine kunne finde ud af det – vi kunne ikke finde en guide på nettet, som gennemgik ALT! Eller i hvertfald ikke på et niveau, så vi kunne forstå det. Ved hjælpe fra diverse forums, familie og betaling, så fik vi endelig opsat bloggen.

Vi ved dog nu hvordan man gør, og har efterfølgende søgt efter en guide (så vi slap for at skrive den, for den ville være lang), og er heldigvis faldet over Unitate, som har en guide til hvordan du laver en blog, læs med her: http://unitate.dk/hvordan-laver-man-en-blog/

Hvordan skal du skrive?

En af de sværeste ting som begynde blogger er for mange, at de ikke ved hvordan de skal skrive, og komme i gang med det første indlæg. Vores simple råd er, begynde! Det første indlæg skal ikke være perfekt, og det er langt vigtigere, at du blot kommer i gang – således du kan slippe af med begynderfrygten. Når du står på den anden side af dette indlæg, så vil du have det meget bedre.

Når dette er sket, så kan du begynde at tænkte over, hvordan du fremrettet skriver de bedste indlæg. Vi har samlet et par af vores råd herunder:

  1. Prøve altid at lær fra dig. Dine læsere vil gerne læse omkring dig, men vil også gerne have en smule med fra indlægget.
  2. Fortæl gerne om din udvikling. Man skal ikke være bange for at fortælle hvad man selv har lært, og hvor man startede. Det gælder ikke om at fortælle om glansbilledet hele tiden.
  3. Blog jævnligt. Dette betyder ikke at du skal blogge hver dag, men find det niveau som passer til dig, din blog og dine læsere – og så vedligehold dette.

Når du har styr på disse 3 råd, så synes vi du skal læse dette indlæg omkring, hvordan man skriver gode blogindlæg: http://weblogs.about.com/od/startingablog/tp/WritingBlogPeopleRead.htm

Skriv sammen med venner?

Mig og Kristine fandt ud af, at vi gerne ville blogge sammen, fordi vi havde de sammen interesse – men også fordi det ville være nemmere for os. Vi rejser meget og kan i periode have travlt. Derfor er det godt for vores blog, og vores læsere, at vi skriver sammen.

Vil vi anbefaler at du skriver med en veninde? Ja, hvis i har lyst. Men der er mange ting, som I skal tænkte over.

  • Hvad hvis i ikke længere skal skrive sammen, hvem får bloggen?
  • Hvad hvis den ene ikke længere vil, kan den anden forsætte?
  • Kan jeres venskab holde til at være mere sammen?
  • Skriver i kun for at skrive sammen, eller biddrager det at i skriver sammen, med noget til bloggen? (Vigtigt).

Har i nogle spørgmål så smid endelig et kommentar herunder :-)