Så er temperaturen ved at falde udenfor, og dagene bliver kortere og kortere. Det er tid til at sidde inde efter kl. 16:00, og en af de bedste ting ved den lange danske vinter, er hyggeaftener indenfor i varmen, mens det suser og fyer udenfor.

Vi har set lidt på hvad der rør sig indenfor spilbranchen, nærmere betegnet kortspil og brætspilsbranchen. Der kommer helt tiden nye spil til, og det kan være svært at være helt opdateret på hvad der rører sig. I denne post har vi dog valgt at se lidt på nogle klassikere, men der er også et par nyere spil imellem.

3-ticket-to-ride

Strategispil til voksne

Et af de mest populære spil, som vokser meget for tiden er Ticket to Ride. Det er et spil, som har mange aspekter, og som tager tid at mestre. Der er missioner man skal fuldføre, udfordringer og taktiske måder at drile hinanden. Derudover er det et aspekt af held, som betyer, at du ikke selv er herre over hvilke kort du får på hånden, og hvilke ruter de øvrige spiller bygger, som kan komme til at påvirke, hvordan dine egne odds er for at ende som vinder af Ticket to Ride.

Det handler nemlig om at bygge togruter, som navnet antyder. Der er mange måder at spille for at vinde, men en ting er sikkert, det er en god ide at få gennemført så mange missioner som muligt, selvom det også giver fine point blot at bygge så meget som muligt, og dermed få mange point for togruterne.

Det er ligeledes muligt at gøre livet surt for modstanderne, ved at bygge nogle ruter mellem byer, hvor der kun er så veje, og dermed tvinge modstanderen, til at måtte bygge en omvej, for at få sine togbaner til at hænge sammen, og dermed kunne opfylde sine missioner, og i det hele taget komme i mål med nogle lange togstrækninger på spillekortet.

Et andet spil, som er populært blandt voksne er strategispillet Risk, som de fleste af os kender. Det er efterhånden et gammel spil, som i mange år har et af de foretrukne for både teenagere og voksne. Det handler om at få verdensherredømmet, intet mindre. Du kæmper mod de øvrige spillere, og hver spiller har en mission, som handler om enten at udrydde en af de øvrige spillere, indtage en stort antal lande eller at overtage nogle kontinenter, og dermed afslutte spillet.

Populære kortspil

Kortspil har altid være været et hit til en god aften med vennerne. Her er nogle af de nye du bør kende.

6Nimmt

Et kortspil, som i høj grad er på vej fra Tyskland til Danmark er det hurtige lille spil 6nimmt. Det handler om at komme af med kortene på hånden, og det kan du kun gøre ved at placere det på bordet, ved siden af et tal som er en lavere.

Der er dog kort med i spillet, som kan ændre helt spillet på ganske kort tid, og pludselig kan du sidde fanget med nogle dårlige kort, som til sidst vil give dig strafpoint.

Skip-bo

Skipbo er et hurtige spil ligesom 6nimmt, og det er et spil vi har fået fra amerikanerne. Her spiller du sammen med en af de øvrige spillere, og på mange måder minder spillet om det gamle velkendte brætspil “Rumikub”, hvor man skal lægge talbrikker ned på bordet, i rækkefølger, farver og talkombinationer, så man kan få tømt sin brikholder, og få lavet så mange point på bordet som muligt.

Det samme gør sig gældende i Skip-bo, hvor det blot er kort, der skal lægges på bordet. Du skal have tømt hånden, og tallene på kortene angiver, hvor du kan lægge dem til på bordet. Det er et meget sjovt spil, hvor alle aldre kan være med, da man ikke bryder ind, men pænt venter på det er ens tur. Så morfar og mormor kan også være med, selvom de skal have lidt mere betænkningstid, når det er deres tur til at lægge kortene ned.

Et par steder du kan finde disse spil

Du finder alle disse spil hos legetøjsbutikker som fx. Legekæden, eller du kan købe dem på netbutikken nordiskspil.dk , som ligeledes forhandler disse spil, bare på nettet.